S’acosta el fi de Windows XP

S’acosta el fi de Windows XP

El proper 8 d’abril, Microsoft deixarà de donar suport a un dels sistemes operatius més utilitzats del món, el Windows XP. També del seu programari d’ofimàtica, Office 2003.

Les dades actuals d’utilització d’aquest sistema operatiu varien segons on aquestes siguin consultades. Els percentatges ronden entre el 20% i el 29% de quota a desembre del 2013, resultat que suposa milions d’ordinadors que a dia d’avui encara utilitzen Windows XP.

xp

Què implica pels clients que encara utilitzen XP la fi del suport?

Doncs que han de decidir: mantenir-se i assumir el riscos o canviar. A partir d’aquesta data Microsoft no proporcionarà més actualitzacions de seguretat ni de millores del funcionament , contingut tècnic i de suport.

Això suposarà per a totes aquelles empreses i particulars que encara utilitzin Windows XP un risc real i elevat amb els problemes de seguretat, doncs a partir del 8 d’abril els forats de seguretat descoberts a partir d’aquesta data seran una autèntica porta d’entrada als intrusos i atacs externs.

A mode d’exemple i posant dades sobre la taula, Windows XP SP3 va estar present amb 50 actualitzacions de seguretat, fet que va implicar un problema de seguretat per setmana.

Com sempre és habitual, els motius que dóna la companyia de Redmond pel canvi tenen un caire més comercial, doncs argumenten que actualitzar-se a un sistema més modern suposa una millora en la seguretat.

En sentit oposat però, Microsoft s’ha compromès a continuar proporcionant manteniment d’aquest sistema contra el malware fins a juliol del 2015.

Si sou dels que encara utilitzeu XP, tingueu-ho en compte.

Fonts:

http://www.elconfidencial.com/tecnologia/2014-01-25/el-fin-del-soporte-a-windows-xp-convertira-el-sistema-en-un-peligroso-dinosaurio_80521/

http://www.microsoft.com/es-es/windows/endofsupport.aspx

http://www.lavanguardia.com/tecnologia/moviles-dispositivos/windows/20140127/54400524715/fin-windows-xp-que-supone-para-seguridad.html

Recent Posts

Leave a Comment

El podem ajudar?

Si té qualsevol dubte, vol posar-se en contacte amb nosaltres o rebre més informació, ompli el següent formulari.

Motorola - MOTO Gdrive-for-works